Faina de migdale SUA, 250g
Făina de migdale a devenit o alternativă populară la făina obișnuită, de grâu. Pentru că nu conține gluten, este un produs cu adevărat valoros pentru toți cei care evită această moleculă prezentă din abundență în grâu, secară și orz. Fie că au alergie sau intoleranță la gluten, fie că au aderat la dieta Paleo, care exclude consumul de cereale. De asemenea, faina de migdale se bucură de o apreciere largă în rândul persoanelor care urmează diete low-carb sau proteice. Se regăsește și în recomandările pentru rețetele adecvate în dieta keto.
Făina de migdale constituie o sursă naturală de fibre şi proteine, conţine vitamina A, B şi E, minerale (fier, magneziu, sulf, potasiu etc) şi acizi graşi omega 3.
Făina de migdale are un gust deosebit, poate fi folosită pentru prepararea unor deserturi şi dulciuri delicioase. Ideal pentru copt, se poate utiliza pe scară largă pentru produse de panificaţie. Se poate amesteca cu alte făinuri.