Zahar de cocos bio 250g
Zaharul de cocos este un indulcitor natural, inlocuieste cu succes zaharul alb. Este bogat in minerale si in vitaminele complexului B, este considerat un antioxidant excelent si are mai putine calorii decat zaharul alb. Are un gust usor caramelizat.
Zaharul de nuca de cocos este produs in doua etape. In prima faza floarea de nuca de cocos este taiata si seva este colectata in recipiente. Aceasta seva este ulterior supusa unui proces termic care genereaza evaporarea apei. Produsul final este granulat si maro. Culoarea sa seamana foarte bine cu cea a zaharului brut, insa marimea particulelor este mai mica si mai variabila.
Zaharul de nuca de cocos retine substantele nutritive din nuca de cocos. Cele mai notabile dintre ele sunt mineralele de fier, zinc, calciu si potasiu, alaturi de acizii grasi cu catena scurta cum sunt antioxidantii si polifenolii.
De asemenea, zaharul de cocos contine inulina care incetineste absorbtia glucozei si explica de ce zaharul de cocos are un indice glicemic mai mic decat cel de masa nor