Sirop de cicoare
650g Belgia
Siropul de cicoare (adică cicoare lichidă) este un ingredient alimentar cu un conținut ridicat de oligofructoză, obținută prin hidroliza parțială a inulinei de cicoare.
Îndulcitorul este o alternativă cu conținut redus de calorii la zahărul de masă obișnuit. Se obține din rădăcină de cicoare, care are originea în Europa, dar astăzi este întâlnită aproape peste tot în lume, în special în zonele de drum, lunci și păduri.
Majoritatea dintre noi cunoaștem deja cicoarea ca o alternativă fără cofeină la cafea, dar își face treptat loc în industria alimentară și datorită utilizării sale pentru producerea de îndulcitori naturali.
Siropul de cicoare are aceeași îndulcire ca zahărul, dar, spre deosebire de acesta, are un conținut ridicat de fibre (aproape 70%) și un indice glicemic mai mic de 5 (zahărul are un GI de 65). Este potrivit pentru diabetici, nu conține gluten, lactoză, conservanți sau arome și nu distruge smalțul dentar. Produsul nu conține niciun îndulcitor artificial.